Бирени рекорди, редки случаи, интересни факти

Най-невероятните факти, записи и случаи, свързани с най-вкусната пенлива напитка. Разберете колко бързо се е изпил 1 литър. бира и много други…

Най-слабата течност, наречена бира, е приготвена през 1918 г. Сънер в Келн-Келкен, Германия. Този сладък ерзац съдържаше 0,2% алкохол.

Най-силната бира в света е Roger and Out, произвеждана от юли 1985 г. от Frog and Parrott в Шефилд, Великобритания. Съдържа 16,9% алкохол.

Най-старата компания за бира е Weihenstephan във Фрайзинг близо до Мюнхен в Германия, основана през 1040 г.

Невероятно, но на 22 юли 1977 г. Стивън Петрозино изпива 1 литър бира за 1,3 секунди в Карлайл, Пенсилвания, САЩ.

В американския град Натчез, Мисури, има закон, който забранява даването на бира на слон.

В една кръчма в японския град Мацуширо виси съобщение, че при сила на земетресение до три бала (според японската скала) клиентът получава халба бира безплатно.

Знаете ли, че в диамантените мини на Сиера Леоне скъпоценните камъни се изследват в бира? Според британски геолози визуалните качества на диамантите стават очевидни именно в споменатата течна среда.

Next Post

Интересни факти и рекорди за батут

чт юни 23 , 2022
Интересни факти за батутите засягат както самото обучение, така и историята на появата на това спортно оборудване. Има в историята на батутите и техните записи, както и значими имена. Батутът е известен и като спортно оборудване, и като цирково оборудване, и като дизайн за игра и забавление на деца, а […]