Singapore Flyer – Най-високото виенско колело

SG-singapore-flyer-1Със своята височина от 165 м, виенското колело в Сингапур е най-високото в цял свят. Освен това, то е и една от най-привлекателните туристически атракции в цяла Азия.

Виенското колело е по замисъл и проект на Д-р Kisho Kurokawa и „DP Architects“. Първата копка по проекта е проведена през септември 2005 г., а през 2008 г. изумителната атркация отворя вратите си за посетители от цял свят. Колелото предлага много повече от една гледка над Сингапур. Качвайки се на него, туристите се наслаждават на панорамна гледка, която улавя силуета на Marina Bay – най-скъпият хотел на света, както и поглед над съседките Малайзия и Индонезия.

С високи стандарти на обслужване, специалният екип на „Singapore Flyer“ се ангажира със задачата да предостави на посетителите си една незабравимо преживяване.

За да добиете представа за височината на колелото, си представете 42-етажна сграда – това са около 30 м над всеизвестното „Лондонско око“. Освен това, единственият начин за пълна гледка над зашеметяващия градски пейзаж на Сингапур е именно качването на колелото. Докато колелото се върти, вие ще бъдете изправени пред 360°-ов изглед над култови и исторически забележителности и гледки – хотела „Marina Bay“, Singapore River, Raffles Place, паркът на лъвът-русалка, „Домът на императрицата“ (Empress Place) и т.нар. „Паданг“ – огромна площадка в центъра на Сингапур, където е съсредоточена по-голямата част от бизнеса и търговията, и която е заобиколена от много важни за историята и за жителите на града забележителности. Няма друга такава атракция в Сингапур, която да предлага тези спиращи дъха през деня и блестящи през нощта гледки.
Singapore_Flyer_at_the_top
Singapore Flyer предлага и изискани вечери за двама по време на обиколката. Комбинацията от приказна вечерна гледка, незабравимо изживяване, лукс и вкусотийки би пленила всеки един от нас. „Seafood Paradise @ Flyer“ – много популярна верига ресторанти в Сингапур, и не само, обслужва гостите на колелото с чудни местни ястия – раци в чили сос, раци в масло, скариди с корнфлейкс, „пияни“ скариди и още куп специалитети. Всеки посетител може да се наслади на тези автентични местни ястия, заедно с новаторските кулинарни умения на на едни от най-добрите готвачи в Сингапур. Още нещо, което не трябва да се пропуска, е т.нар. „Улица на вкусотийките“ (Singapore Foot Trail), която съществува още от 60те години на 20 в., и на която се предлага изключително разнообразие от местни изкушения.

Наслаждавайки се на невероятната гледка, посетителите на колелото могат да разпуснат в неговия „Urban Beach Bar“. Това е и ресторант, и бар, обзаведен с луксозни трапезарии на открито. Тук гостите ще имат възможността да се порадват на изискани напитки преди вечеря или на коктейли, преди залез слънце, докато едновременно с това са погълнати от приказната атмосфера, която носи крайбрежието.

След  колелото, гостите ще могат да се отбият до салона на Singapore Flyer за да опитат от широката гама всепризнати в цял свят коктейли. Това е единственото място в Сингапур с такива коктейли. Салонът се простира на открито пространство, с изглед към грандиозният хотел Marina Bay и неговите пищни градини.

Точно в центъра на атриума се намира буйна тропическа гора. Падащата струя вода образува малки поточета и езерца с оголени скали и камъни, красиви растения и природа, и всичко това се слива толкова естествно, за да предложи на посетителите един живописен пейзаж, точно като за снимки. Тук туристите могат да предприемат релаксираща разходка по 5те извиващи се пътеки и да се насладят на тишината в тропическата гора. Тропическите дървета и храсти предлагат хладна почивка от силната жега в Сингапур. Осигурявайки отдих за уморените и напрегнати граждани, тропическата гора е дом на буйна растителност, красиви поточета, птички и цветя, и всичко това е събрано в истинско райско кътче точно под колелото.

Това, разбира се, изобщо не е всичко! За пръв път не само в Сингапур, но и в цяла Азия, посетителите на колелото имат възможността да летят с истински симулатор 737! Това страхотно преживяване предлага уникална възможност за всички туристи – симулаторът е същият, като тези, които пилотите използват при своите тренировки – с над 20 000 летища по цял свят, използвайки същите процедури, като тези в истинските авиокомпании. Не е необходим никакъв предварителен опит, тъй като специален екип осигурява на приключенците пълна инструкция и информация.

Качвайки се на колелото, ще забележите, че самото возене е разделено на няколко нива, като всяко от тях има отделна тематика и разнообразява гостите по различен начин. На ниво две специалната екстра е – спа процедура на краката, с рибки – точно така, спа, където т.нар. риби „доктори“ извършват магийката си върху вашите крака. Тези рибки, внесени от Турция, притежават лечебни свойства и ще ви направят педикюр, който няма да забравите.

Singapore Flyer притежава 28 капсули, като максималният капацитет на всяка капсула е 28 души. Очевидно числото 28 не е случайно. На кантонски то означава „двоен просперитет“ или още „лесно проспериращ“.

Що се отнася до безопастността – служителите в Singapore flyer са безкомпромисни. За да запази здравето и живота на вас и вашето семейство през цялото време, персоналът на колелото се е погрижил да осигури обезопасителни устройства във всяка една капсула, подобни на тези в авиомашините. Преди пътниците да се качат, техният багаж ще бъде бъде подробно сканиран на ниво 2, на самия вход на „Пътуването на мечтите“ (Journey of Dreams). Всяка капсула разполага с 2 камери, за да се следи активността вътре в помещението. В случай на извънредна ситуация, процедурите за евакуация ще се активират, като се гарантира, че туристите ще бъдат в безопасност и ще останат невредими по време на операцията