Най-дългата целувка на света

thais-koppel-verbreekt-zoenrecordСлед като вплетоха устни за цели 46 часа, 24 минути и 9 секунди, една тайландска двойка сътвори история с най-дългата целувка някога и то в деня на Свети Валентин. Събитието се е провело на южния плаж на курортното градче Патая. “ Не мислехме, че ще успеем да намерим някой, който да счупи досегашния рекорд “ споделя Somporn Naksuetrong, управителят на музея Louis Tussaud по восъчни фигури в Патая, който всъщност е и организатор на събитието.

Общо 14 двойки започнали състезанието в 6 часа сутринта на 14 февруари 2011 г. и на 15 февруари следобед вече половината от тях са счупили предишния рекорд, но въпреки това продължили да се целуват по коридорите на мола.

Двойката от Банкок – Ekkachai и Laksana Tiranarat, се оказала победител. Като награда тя получила диамантен пръстен на стойност 1, 606 долара и чек в размер на 3, 213 долара.

Според Гинес рекордите, предишната най- продължителна целувка продължила цели 32 часа, а нейни автори са Nikola Matovic и Kristina Reinhart от Германия. Техния рекорд е поставен през 2009 г.

Правилата на състезанието са доста ясни, но не и чак толкова съблазнителни, колкото звучат – двойките трябва да заключат устни през цялото време. Ако им се допие вода или някоя друга напитка – няма проблем, само че трябва да го правят със сламки и да не спират да се целуват и през това време. А ако им се наложи да посетят тоалетната, отново трябва да го направят заедно, прегърнати, като съпровождат със себе си и монитори, за да няма лъжа и измама. Но най-тежкото условие за всички участници било това, че те нямат право да седнат, нито да поспят по време на състезанието.