Най-тежкият мъж на планетата

Manuel Uribe не е от онези обикновени мъже, които всеки ден срещаме по улиците. Той се различава от тях по една не особено приятна подробност – Манеул всъщност е най-дебелия мъж в цял свят. Теглото му е 560 кг. За да си представите точно колко тежи Мануел ще трябва да съберете един средно-сложен зрял мъж плюс още един такъв, и още един, и още един, и така да си прибавите още няколко. Той тежи горе-долу колкото седем зрели мъже взети заедно. Самият Мануел споделя “ Докторите ми казаха, че трябва да избирам между живота и смъртта. И аз избрах живота. “

Според Дънкън Кенеди, репортер от БиБиСи, Мануел не е никак депресиран, а дори напротив – той е учудващо щастлив. “ Когато за пръв път видях Мануел, бях шокиран. Той се съгласи да се видим в дома му в Монтерей, северен Мексико. Очквах той да бъде затворен в стаята си, скрит от всички погледи. Но не. В днешни дни не бихте могли да видите по-приятен, по-забавен и доволен мъж от него. И причината за неговото щастие е загубата на няколко килограма !!! “

Миналата година Мануел успява да свали цели 180 кг от тялото си. Все едно двама добре-сложени, зрели мъже се изхлузват от него. Липса на дисциплина или генетичен проблем? Всички въпроси опират до един – възможно ли е да се тъпчеш докато достигнеш такова тегло – 560 кг? Този мъж не е някое дете, а зрял човек, който е наясно със своите действия и дори си има грижовна майка, която му приготвя храна три пъти на ден.

Докторите смятат, че нарушението е в гените на Мануел, които ускоряват информацията от молекулярната му структура и така спомагат за неконтролируемото натрупване на килограми. За да помогнат на Мануел да свали килограми, лекари масажират тялото му всеки ден, като наблягат на долната му част – краката. Така те подобряват кръвообръщението му. Учудващо, но Мануел се намира в идеално здраве, въпреки огромното си тегло. Той няма високо кръвно, няма висок холестерол, няма диабет, нито пък триглицериди. Накратко, той е един здрав мъж, който, така да се каже, е изключително дебел.

Сега всичко, с което се храни Мануел, се измерва до най-малката подробност. Неговят диетолог отбелязва, че диетата на Мануел е фокусирана главно върху контролирането на хормоните му. Едно негово обичайно меню включва купичка рибена супа, пълна с парченца рибено месо. След това му поднасят грейпфрут, половин ябълка и накрая завършват с 18 фъстъка. Да, трябва да са точно 18.

В момента Мануел си има приятелка и дори иска да създаде семейство. Занимава се със сайтове и е започнал фондация, която да убеди всички затлъстяващи и затлъстели вече хора, че отслабването наистина е възможно. Също така си е купил и гигантска масажна машина, за да поддържа кръвообръшението по краката си, тъй като от дълго време не може да ги помръдне, нито да ги събере.